Prăjitură cu frișcă și ciocolată
Bucurați-vă de prăjitura cu frișcă și ciocolată, o combinație seducătoare de cremozitate și arome bogate, care promite o escapadă dulce în raiul gusturilor.
INGREDIENTE
- Ingrediente Blat:
6 albușuri
6 g ălbenușuri
200 g zahăr
200 g făină
10 g praf de copt
50 g cacao
- Ingrediente Cremă:
700 g frișcă
250 g ciocolată cu lapte
10 g gelatină
10 ml aromă de rom
- Ingrediente Sirop:
250 ml apă
100 g zahăr
10 ml esență de rom
MOD DE PREPARARE
- Blat:
- Bateți spumă 6 albușuri cu 2 linguri de apă și 100 g de zahăr, apoi lăsați deoparte.
- Amestecați gălbenușurile cu puțină sare și 100 g de zahăr până când compoziția devine cremoasă.
- Adăugați 60 ml ulei și mixați bine.
- Incorporați făina, amestecați, adăugați praful de copt și cacaoa. Omogenizați.
- Turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți la 165 grade Celsius timp de 30-40 minute.
- Crema:
- Mixați 600 ml frișcă și lăsați-o deoparte.
- Topiți ciocolata cu 100 ml frișcă lichidă pe baie de aburi sau la microunde timp de 2 minute.
- Adăugați gelatina hidratată în 20 ml apă, esența de rom și amestecați. Lăsați să se răcească.
- Incorporați amestecul de ciocolată în 400 g de frișcă bătută spumă. Păstrați restul de 200 ml de frișcă pentru ornat.
- Sirop:
- Fierbeți apa cu zahărul și, după ce s-a răcit, adăugați esența de rom.
- Asamblarea Prăjiturii:
- Tăiați blatul în două.
- Însiropați primul blat, adăugați toată crema și apoi acoperiți cu celălalt blat.
- Însiropați partea de sus și acoperiți cu frișca rămasă.
- Nivelați și pudrați cu cacao.
- Lăsați prăjitura la rece înainte de a o porționa.
INFO. UTILE
Puteți folosi, cu același rezultat garantat, și ciocolată amară sau o combinație de ciocolată amară și ciocolată cu lapte.- Puteți înlocui romul din cremă cu vanilie, în funcție de gusturi.