Prăjitură cu nucă, cremă de vanilie și frișcă
Prăjitură cu nucă, cremă de vanilie și frișcă 🍰 🌰 🍦 Foi pufoase cu nucă, cremă de vanilie fină, krantz de nucă și caramel și frișcă delicioasă ☁️ 🌰 🍯 🍦 Deserturile cu nucă sunt preferatele mele 🤩 💖 🌰
INGREDIENTE
- Pentru foi:
8 albușuri
250 g nucă măcinată
100 g făină
150 g zahăr tos
1 plic praf de copt (10g)
1 praf de sare
- Pentru cremă:
1 l lapte
8 g ălbenușuri
2 plicuri zahăr vanilat bourbon
2 lingurițe esență de vanilie
200 g zahăr
140 g amidon alimentar
250 g unt de minim 80% grăsime, la temperatura camerei
- Pentru decor:
100 g zahăr
100 g nucă
400 ml frișcă bătută
MOD DE PREPARARE
- Foile:
- Într-un bol, mixați albușurile cu un praf de sare până se transformă în spumă tare. Adăugați treptat zahărul și mixați până se topește complet.
- Adăugați făina amestecată cu nucă măcinată și praful de copt, amestecând cu o spatulă pentru a păstra volumul compoziției. Sfat: Pentru un plus de gust, nucile pot fi prăjite ușor înainte de măcinare.
- Turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți la 160 de grade Celsius timp de 30 de minute.
- Crema:
- Într-o cratiță, amestecați gălbenușurile cu zahărul, amidonul, zahărul vanilat bourbon și laptele. Fierbeți amestecul până se îngroașă, apoi lăsați-l să se răcească până la temperatura camerei.
- Mixați crema răcită cu untul și esența de vanilie până la omogenizare.
- Decor:
- Topiți zahărul, adăugați nucile coapte și răspândiți amestecul pe o hârtie de copt. După ce s-a răcit, dați totul printr-un robot de bucătărie pentru a obține krantul de nucă.
- Asamblarea prăjiturii:
- Tăiați blatul în două părți egale. Pe prima parte, întindeți jumătate din cantitatea de cremă, apoi acoperiți cu cealaltă jumătate de blat și restul de cremă.
- Decorul final se realizează cu krantul de nucă, urmat de frișcă bătută.