Rețetă rapidă, pas cu pas – Tort rapid și delicios, gata imediat – Prăjitură de casă cu cremă de mascarpone și vișine
Ingrediente necesare pentru pandișpan:
- 150 g făină
- 150 g zahăr
- 3 ouă
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 250 ml smântână pentru frișcă 33% – la temperatura camerei
- 250 g mascarpone – la temperatura camerei
- 150 g zahăr
Alte ingrediente necesare:
- 100 g ciocolată cu lapte
- 2 pahare vișine din conservă, fără sâmburi (volum pahar: 250 ml)
- 150 ml compot vișine pentru însiropare
Mod de preparare:
Pentru pandișpan, batem ouăle cu mixerul până obținem o consistență spumoasă. Mixând continuu timp de 8-9 minute, încorporăm treptat zahărul. Trebuie să obținem o compoziție voluminoasă, albicioasă și pufoasă. În 4-5 tranșe încorporăm și făina cernută, amestecând cu spatula cu mișcări rapide de jos în sos.
Transferăm aluatul astfel obținut într-o tavă rotundă cu pereții detașabili și baza tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade, pentru 25 de minute sau până pandișpanul trece testul cu scobitoarea.
După coacere, lăsăm pandișpanul să se răcească un pic în tavă după care, cu un cuțit subțire, îl separăm de pereții tăvii și îndepărtăm inelul tăvii. Lăsăm pandișpanul să se răcească complet.
Transferăm vișinele într-o strecurătoare. Le presăm ușor cu lingura sau cu mâna ca să le uscăm parțial.
Pentru cremă, mixăm smântâna pentru frișcă până obținem o spumă tare și lucioasă, încorporând treptat și zahărul. Adăugăm și mascarpone și amestecăm cu mixerul la viteză minimă, până la omogenizare.
Asamblare: punem blatul înapoi în tavă. Însiropăm, punem un strat de vișine deasupra și întindem crema într-un strat uniform. Presărăm ciocolată rasă deasupra și dăm tortul la frigider pentru câteva ore.
Ulterior, separăm cu grijă tortul de pereții inelului, porționăm și servim.
Savurați cu poftă! Poftă bună!