Prăjitura Medovik
Prăjitura Medovik, o capodoperă rusească cu straturi subțiri de blat aromat cu miere, îmbălsămate într-o cremă bogată de smântână, oferă o experiență culinară desăvârșită, unde fiecare înghițitură este o călătorie în lumea gusturilor autentice și a texturilor irezistibile.
INGREDIENTE
- Foi cu miere:
200 g zahăr alb granulat
130 g miere polifloră
180 g unt (82% grăsime)
150 g ouă
10 g praf de copt
500 g făină albă 000
3 g sare
- Cremă de smântână cu portocală:
550 g smântână acră/fermentată (minim 25% grăsime)
500 g smântână pentru frișcă
250 g mascarpone
250 g zahăr pudră (cernut)
10 g extract de vanilie
10 g coajă de portocală rasă
MOD DE PREPARARE
- Foi cu miere:
- Puneți zahărul, mierea și untul într-un vas pe baie de aburi. Încălziți până untul s-a topit complet și compoziția e fierbinte la atingere.
- Adăugați treptat ouăle, praful de copt, sarea, făina și frământați un aluat pe care îl înfoliați și dați la rece minim 6 ore.
- Împărțiți aluatul în 4 bucăți pe care le întindeți și transferați pe fundul tăvii tapetate cu făină. Tava cu dimensiunea 35*30cm.
- Așezați fiecare foaie de copt pe o tavă și coaceți la 180°C pentru 8-10 minute sau până devin aurii și uscate.
- Păstrați foile într-un loc uscat și răcoros până la umplere.
- Cremă de smântână cu portocală:
- Mixăm frișca cu zahărul, adăugăm smântâna și mascarponele.
- Spumați până obțineți o cremă fină și fermă, capabilă să își mențină forma, adăugând și coaja de portocală și vanilia.
- Umpleți foile cu cremă.
- Măruntiți bucățile de foi pe care le-ați decupat la formarea exactă a foilor. Decorați cu firimiturile de blat.