Prăjitura Parlament
Prăjitura Pralament – o explozie de arome și texturi în fiecare mușcătură! Această rețetă de prăjitură impresionează cu un blat pufos și arome bogate de caramel și nuci prăjite, învăluite într-un strat fin de ciocolată. Cu o ușoară crocanță și o dulceață delicată, Parlament este desertul perfect pentru momentele speciale sau pentru a-ți răsfăța familia și prietenii.
INGREDIENTE
- Blat:
7 albușuri
Un praf de sare
7 linguri de zahăr
200 g nucă măcinată
2 linguri făină
- Cremă:
7 gălbenușuri
4 linguri zahăr
500 ml frișcă
500 g mascarpone
5 g gelatină
10 ml esență de vanilie
- Ingrediente suplimentare:
350 g nucă întreagă
400 g Nutella
300 g biscuiți petit beurre
250 ml espresso sau cafea
50 g cacao de calitate
MOD DE PREPARARE
- Blat:
- Într-un vas, punem albușurile și le mixăm cu praful de sare, apoi adăugăm zahărul și mixăm până se formează o bezea.
- Adăugăm nucile și făina, amestecând cu o paletă, apoi punem amestecul într-o tavă în care am pus cele 300g de nucă suplimentară pe fundul tavii.
- Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 150 de grade Celsius pentru 40 de minute.
- Cremă:
- Gălbenușurile împreună cu zahărul le temperăm pe baie de aburi.
- Adăugăm gelatina hidratată în 10 ml de apă, vanilia și lăsăm la răcit.
- Mixăm frisca și adăugăm mascarponele, continuăm mixarea, apoi adăugăm crema de galbenusuri.
- Asamblare prăjitură:
- Punem blatul cu nucile deasupra, așezăm Nutella și o nivelăm pe toată suprafața prăjiturii.
- Așezăm biscuiții însiropați cu cafea, nivelăm crema și pudrăm cu cacao.