Prăjitură turnată cu mandarine în caramelă – Se prepară din 150g făină, 80g zahăr, 3 ouă și…

Ingrediente necesare:

150 g făină cernută
40 g unt
80 g zahăr
1 praf de sare
3 ouă
1 linguriță praf de copt
100 ml lapte
5 g zahăr vanilat
+
4 linguri de zahăr
5-6 mandarine

Mod de preparare:

Decojim mandarinele și le tăiem în jumătăți, îndepărtând și sâmburii.

Pentru aluat, mixăm ouăle împreună cu zahărul tos și cel vanilat timp de 3-4 minute, adăugând și un praf de sare.

Adăugăm untul topit și laptele și mixăm până la omogenizare.

La final, încorporăm și făina cernută și amestecată cu praful de copt, mixând până la omogenizare.

Pentru caramelă, răspândim 4 linguri într-o tigaie uscată și topim la foc mediu, fără să amestecăm.

După 4-5 minute în care zahărul se va topi complet, reducem flacăra și amestecăm.

Tapetăm o formă de copt cu hârtie de copt și ungem hârtia generos cu caramela.

Așezăm mandarinele cu tăietura în jos și turnăm și aluatul peste ele, într-un strat uniform.

Dăm forma la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute, depinde de cuptor.

Scoatem prăjitura din cuptor, o acoperim cu un platou și răsturnăm.

Lăsăm să se răcească un pic înainte de a îndepărta hârtia de copt.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!