Rață la cuptor, gustoasă, suculentă și fragedă – Aveți nevoie de 1 rață, 2 linguri miere, 2 linguri sos de soia și…
Ingrediente necesare:
- 1 rață
- 2 linguri miere
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingură rasă sare
- 1 linguriță (nu plină) amestec de piper
- Zeama de la jumătate de lămâie
- 2 linguri ulei
- 2 căței usturoi
- Mere
- Prune uscate
Mod de preparare:
Pregătim rața: o pârlim dacă este nevoie și îndepărtăm tuleiele. O spălăm și tăiem grăsimea de la coadă, deoarece aceasta va oferi un miros neplăcut.
Punem rața într-un lighean și turnăm peste ea apă clocotită, opărind-o pe toate părțile. Acest lucru va ajuta carnea să fie moale și suculentă. Transferăm rața într-o formă de copt.
Amestecăm mierea cu piper, sare, zeamă de lămâie, ulei și sos de soia. Frecăm rața cu sosul obținut, începând cu interiorul. În interior punem usturoi pisat, merele tăiate sferturi și prunele uscate.
Fixăm pielea cu scobitori, acoperim forma de copt cu folie de plastic și dăm la frigider pentru 12 ore sau minim 3 ore.
Ulterior, îndepărtăm folia, ungem rața cu marinada din formă și acoperim cu staniol. Dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 2,5-3 ore aproximativ. Timpul de coacere depinde de mărimea și vârsta raței.
Verificăm cu un cuțit dacă carnea este moale, caz în care îndepărtăm staniolul și acoperim doar oasele de la pulpe, ca să nu se ardă. Dăm înapoi la cuptor pentru încă 10 minute, cât să se rumenească pieptul.
Savurați cu poftă, alături de garnitura preferată. Poftă bună!