Rețetă pas cu pas – Pandișpan moale și pufos (fără ouă) – Rețetă simplă și ușoară
Ingrediente necesare:
- 1 pahar chefir
- 1 pahar zahăr
- 2 linguri ulei
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu stins cu oțet
- 1,5 pahare făină
- Nuci, stafide, mac (opțional și după gust)
Mod de preparare:
Turnăm chefirul într-un bol mare. Adăugăm zahărul, uleiul, bicarbonatul stins, făina și amestecăm bine, până la omogenizare, folosind fie un tel fie mixerul.
După gust, acum putem încorpora și nuci mărunțite, stafide sau mac. Transferăm aluatul într-o tavă unsă cu ulei. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem pandișpanul până capătă o culoare frumoasă și trece testul cu scobitoarea.
După ce se răcește, putem tăia pandișpanul în două și-l putem umple cu gem sau cremă. De asemenea, îl putem decora cu glazura preferată.
Savurați cu poftă! Poftă bună!