Ingrediente necesare:
- 1,2 kg cartofi
- 2 ouă
- 2 lingurițe sare
- 120 g făină
- 1 cățel usturoi
- 50 g unt
- 100 g ceapă
- 400 g ciuperci
- Sare și piper după gust
- 100 g șuncă, kaizer sau salam
Mod de preparare:
Curățăm, spălăm și dăm cartofii prin răzătoarea mare. Adăugăm peste ei sare, ouăle, făina și amestecăm bine.
Separat, călim ceapa și ciupercile tocate mărunt în unt.
Punem o bucată de folie alimentară într-un bol mai adânc și punem o lingură din amestecul de cartofi în bol. La mijloc punem o lingură de ciuperci prăjite cu ceapă peste care punem încă o lingură de cartofi.
Cu ajutorul foliei, formăm bucățile de cartofi. Transferăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Acoperim tava cu folie de aluminiu și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 40 de minute.
Între timp, prăjim ușor bucățelele de șuncă într-o tigaie încinsă.
Scoatem folia, punem bucățelele de șuncă peste cartofi și dăm tava înapoi la cuptor pentru încă 10 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!