Ingrediente:
- 300 g făină
- 60 g zahăr
- 5 ouă M
- 50 ml lapte cald
- 10 g drojdie proaspătă
- 1 plic zahăr vanilat
- Ulei pentru prăjit
- Zahăr pudră pentru decor
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol încăpător. Adăugăm drojdia dizolvată în laptele cald și amestecăm. Adăugăm vanilia, zahărul și amestecăm din nou până ingredientele se combină frumos.
Separat, mixăm 3 ouă cu un praf de sare și adăugăm peste aluat. Frământăm toate ingredientele după care încorporăm și ouăle rămase. Opțional și pentru o textură și mai moale, putem adăuga și o bucată de unt moale în aluat.
Frământăm aluatul timp de 10 minute după care îl acoperim cu un prosop curat de bucătărie și îl lăsăm la loc cald, la dospit, timp de 3 ore.
Ulterior, transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și îl întindem la o grosime de 1 cm. Decupăm cu un pahar și lăsăm la dospit pentru încă 30 de minute.
Prăjim gogoșile în baie de ulei încins până se rumenesc frumos pe ambele părți. Le scoatem pe prosoape de hârtie. Cu ajutorul unui poș, le putem umple cu gem sau budincă de exemplu, după care le pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!