Ingrediente necesare:
- 3-4 cartofi
- 2 ouă
- 70 g cașcaval
- Sare și piper după gust
- Verdeață după gust – pătrunjel / mărar/ ceapă verde
- Ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol adânc, adăugăm verdeața tocată mărunt, cașcavalul ras (punem deoparte 1 lingură), sare, piper și amestecăm bine. Dăm cartofii curățați prin răzătoarea mare, îi stoarcem de lichid.
Încingem un pic de ulei în tigaie și răspândim uniform jumătate din cantitatea de cartofi rași pe ea. Presăm cartofii cu o lingură și presărăm un pic de sare deasupra. Peste stratul de cartofi răspândim compoziția de ouă și de cașcaval după care acoperim totul cu cartofii rași rămași. Presărăm sare deasupra stratului de cartofi, acoperim tigaia cu capac și gătim la foc mediu, până preparatul se rumenește.
Cu ajutorul unei farfurii unse cu ulei, întoarcem preparatul pe cealaltă parte. Presărăm deasupra cașcavalul rămas și îl gătim în continuare, sub capac și pe foc mediu, până se rumenește și pe cealaltă parte.
Transferăm pe o farfurie, porționăm și servim.
Savurați cu poftă! Poftă bună!