Roșii gustoase pentru iarnă, cu ardei și usturoi – Roșii în stil coreean
Ingrediente necesare:
- 4 kg roșii
- 4 kg ardei gras roșu
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- 1 legătură coriandru
- Ardei iute după gust
- 2-3 căpățâni usturoi
- 200 ml ulei
- 120 ml oțet 9%
- 1-2 lingurițe piper negru
- 4 linguri sare
- 8 linguri zahăr
Mod de preparare:
Începem prin a tăia roșiile în sferturi. Punem usturoiul, bucățile de ardei gras și de ardei iute în vasul blenderului și mărunțim totul. Tocăm și mărarul, coriandrul și pătrunjelul.
Punem legumele, verdeața, uleiul, oțetul, sarea, piperul și zahărul într-un vas și amestecăm.
La baza fiecărui borcan punem 1 lingură de sos peste care punem un strat de roșii. Repetăm straturile până se termină ingredientele. Vom pune în fiecare borcan aproximativ 3-3 ½ linguri de sos de legume.
Acoperim borcanele cu capace și le transferăm într-o cratiță la baza căruia am așezat un prosop. Umplem cratița cu apă, cât să ajungă până la 3 /4 din înălțimea borcanului și punem pe foc. După ce apa din cratiță dă în clocot, sterilizăm borcanele timp de 15 minute.
Închidem borcanele etanș, le acoperim cu o pătură și le lăsăm să se răcească lent și complet. Din ingredientele de mai sus am obținut 8 borcane de 0,8 L.
Savurați cu poftă! Poftă bună!