Salată Mimoza, sub formă de ruladă – Ruladă aperitiv foarte aromată și foarte gustoasă
Ingrediente necesare:
- 1 conservă de pește (saira)
- 7 ouă
- 200 g cartofi
- 100 g morcovi
- 50 g unt congelat
- Ceapă verde după gust
Ingrediente necesare pentru maioneză:
- 1 ou
- 150 ml ulei
- Jumătate linguriță sare
- Un sfert linguriță zahăr
- 1 linguriță muștar
- 1 lingură zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Fierbem ouăle, separăm gălbenușurile de albușuri și le trecem separat prin răzătoarea mică. Fierbem morcovul și-l trecem prin răzătoarea mică. Fierbem și cartoful și-l trecem prin răzătoarea mare. Tocăm mărunt ceapa verde.
Notă: ceapa verde se poate înlocui cu ceapă obișnuită, caz în care vă recomandăm să o marinați.
Turnăm uleiul în vasul blenderului. Spargem oul având grijă ca gălbenușul să rămână întreg. Introducem blenderul vertical în așa fel încât gălbenușul să fie sub el și mixăm timp de 15-20 de secunde, până obținem o compoziție densă. Adăugăm și sarea, zahărul, muștarul, zeama de lămâie și mixăm din nou cu blenderul.
Notă: se poate folosi și maioneză din comerț.
Tapetăm un tocător cu 2 straturi de folie alimentară. Repartizăm gălbenușurile în așa fel încât să obținem un blat dreptunghiular. Acoperim stratul de gălbenușuri cu maioneză, după cum se vede în imaginea de mai jos.
Repartizăm și albușurile, punem maioneză, un strat de morcovi și încă un strat de maioneză. Peste maioneză punem un strat de cartofi pe care îl acoperim cu maioneză. Trecem untul prin răzătoarea mică, direct deasupra stratului de maioneză după care presărăm și ceapa.
Pasăm peștele din conservă, cu tot cu lichid, folosind o furculiță. Adăugăm în mijloc și unim marginile cu ajutorul foliei. După ce obținem o ruladă, o întoarcem cu susul în jos și o dăm la frigider pentru 1-2 ore.
Ulterior, îndepărtăm folia, transferăm rulada pe un platou și o decorăm după plac.
Savurați cu poftă! Poftă bună!