Rulada Tiramisu
Ruladă Tiramisu 🍰 ☕️ 🍫 Blat pufos, cremă fină, inserție de ciocolată și aromă subtilă de cafea ☁️ 🍫 💖 Aveți poftă de ceva dulce, special, dar în același timp simplu de realizat? 😋 👌 Aceasta este rețeta pe care o căutați! 📜 ✨
INGREDIENTE
- Foaie
5 buc ouă (separate gălbenușurile de albușuri)
100 g zahăr
20 ml espresso
40 ml unt topit
100 g făină
- Cremă Tiramisu
300 g mascarpone
400 g smântână pentru frișcă (minim 35% grăsime)
2-3 linguri miere de albine
- Inserție de Ciocolată
120 g ciocolată
80 g frișcă lichidă
15 g cafea măcinată
- Decor
1/3 din crema tiramisu
ciocolată neagră răzuită
boabe de cafea întregi (opțional)
MOD DE PREPARARE
- Foaie Ruladă
- Preîncălzește cuptorul la 175 grade C. Pregătește o tavă (aprox. 25 x 40 cm) pe care întinde o foaie de copt.
- Mixează albușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, apoi gălbenușurile cu cealaltă jumătate, adaugă celelalte ingrediente și apoi toarnă compoziția în tava pregătită și coace la 175 grade timp de 15 minute.
- Inserție Ciocolată
- Topește ciocolata cu frișca, blendează, adaugă cafea și mai blendează câteva secunde. Lasă la temperatura camerei până ai nevoie de ea.
- Cremă
- Mixează mascarponele cu smântâna lichidă și mierea de albine 1-2 minute, până când obții o textură cremoasă. Refrigerează până la folosire.
- Asamblare Ruladă Tiramisu
- Desfă ușor foaia de ruladă. Întinde uniform 1/3 din crema pe foaia de ruladă, cu ajutorul unui poș formează dungi de inserție de ciocolată. Rulează din nou, începând de la partea mai mică.
- Decorează cu restul de cremă, presară ciocolată răzuită deasupra și ornează cu boabe întregi de cafea.