Rulouri din piept de pui, umplute cu ardei și roșii – Rulouri suculente și aromate
Ingrediente necesare:
- 700 g piept de pui
- 200 g ardei gras
- 130 g roșii
- 110 g cașcaval
- 3 căței usturoi
- 2 linguri smântână
- Sare, piper după gust
Din ingredientele de mai sus am obținut 18 rulouri
Mod de preparare:
Spălăm și uscăm pieptul de pui, îl tăiem în feliuțe transversale și ușor oblice, groase de 1 cm.
Punem feliile pe un tocător, le acoperim cu folie alimentară și le frăgezim doar pe o parte. Condimentăm cu sare și piper pe ambele părți după car ele ungem cu usturoi pisat pe partea interioară.
Tăiem ardeiul în fășii lungi și subțiri. Noi am folosit jumătate de ardei gras roșu și jumătate de ardei gras galben. Tăiem roșiile în cubulețe. La marginea fiecărei bucate de carne punem câte 2 fășii de ardei și 1 linguriță de cubulețe de roșii. Rulăm.
Transferăm rulourile într-o tavă adâncă, unsă cu ulei. Le ungem cu smântână, turnăm în tavă apă fierbinte ușor sărată (sau supă de pui), cât să ajungă până la jumătate din înălțimea rulourilor.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 40 de minute aproximativ. După primele 20 de minute, presărăm cașcaval ras deasupra.
Servim rulourile fierbinți, cu salată de legume proaspete sau cu garnitura preferată.
Savurați cu poftă! Poftă bună!