Salată aperitiv Poienița – Aperitiv gustos și savuros, ușor de făcut și foarte rapid…
Ingrediente necesare:
- 300 g ciuperci marinate
- Piept de pui fiert în apă cu sare sau altă carne fiartă
- 4-5 cartofi fierți în apă cu sare
- 1 morcov fiert în apă cu sare
- 4 fire ceapă verde
- 2 fire pătrunjel
- 100 g castraveți marinați
- 200 g cașcaval ras
- Maioneză după gust
- Sare și piper după gust
- 3 fire mărar
Mod de preparare:
Tăiem pieptul de pui în bucăți mici. Tăiem castraveții, pe lungime, în jumătăți sau sferturi, în funcție de mărime, după care tăiem în felii. Mărunțim și ceapa verde.
Notă: puteți înlocui castraveții cu măsline verzi însă salata nu va mai fi la fel de suculentă.
Tapetăm o formă cu margini detașabile (22 cm) cu folie alimentară. Așezăm primul strat de ciuperci în formă, cu pălăriile în jos. Rupem frunzele de pătrunjel și le punem în spațiile dintre ciuperci, cu tulpina în sus. Deasupra ciupercilor punem un strat de ceapă verde, peste care punem un strat de pătrunjel mărunțit. Punem un pic de maioneză deasupra.
Peste maioneză punem un strat de cașcaval ras și încă un strat de maioneză. Punem și un strat de morcovi rași peste care presărăm sare și zahăr. Repartizăm și carnea și o condimentăm doar cu piper. Ungem cu un strat generos de maioneză peste care punem castraveții. Trecem cartofii prin răzătoarea mare și îi amestecăm cu maioneză, mărar tocat, sare și piper. Întindem peste stratul de castraveți.
Acoperim salata cu folie alimentară și o dăm la frigider peste noapte. A doua zi, acoperim forma cu un platou și răsturnăm salata pe el. îndepărtăm marginile formei și folia doar înainte de servire.
Notă: vă recomandăm să scoateți salata din frigider cu 2 ore înainte de servire.
Savurați cu poftă! Poftă bună!