Salată Boeuf
INGREDIENTE
- Pentru salată:
4 cartofi fierți, tăiați cuburi mici
200 g albitură (păstârnac sau țelină), tăiată cuburi mici
100 g morcov, tocat mărunt
300 g castraveți în oțet, tăiați cubulețe
1 conservă mică de mazăre
300 g piept de pui, tocat mărunt
300 g piept de curcan, tocat mărunt
300 g maioneză de casă (variantă cu ouă fierte)
- Pentru decor:
Mărar verde tocat
Boabe de rodie
MOD DE PREPARARE
- Preparare salată:
- Pune toate legumele și carnea într-un bol mare: cartofi, albitură, morcov, castraveți, mazăre, pui și curcan.
- Adaugă maioneza și omogenizează foarte bine până la o compoziție cremoasă și bine legată.
- Asamblare:
- Așază un pahar în centrul unei tăvi detașabile.
- Toarnă salata în tavă, în jurul paharului, formând un inel.
- Nivelează foarte bine la suprafață și pe margini pentru un aspect uniform.
- Dă tava la rece pentru câteva ore, ca să se întărească bine.
- Decorare:
- După răcire, scoate paharul din mijloc și inelul tăvii, formând o coroniță de salată.
- Presară mărar verde tocat peste salată.
- Adaugă boabe de rodie pentru un efect festiv, proaspăt și colorat.