Rețetă gustoasă, fără conservanți – Salată de sfeclă roșie – Sfeclă roșie la borcan, pentru iarnă
Ingrediente necesare:
- 1 linguriță sare
- 40-50 ml oțet
- 1 kg sfeclă roșie (bine coapte, de dimensiuni egale)
Mod de preparare:
- Spălăm sfecla și punem la copt cu tot cu coajă, la cuptor: învelim fiecare bucată în hârtie de copt și le așezăm pe o tavă.
- Coacem sfecla la 180 de grade, timp de 1 oră. După coacere, o lăsăm să se răcească după care o curățăm.
- Tăiem sfecla cubulețe sau o dăm prin răzătoarea mare și o amestecăm cu sarea și oțetul.
- Transferăm sfecla în borcane sterilizate și le închidem cu capace sterilizate. Punem borcanele la bain-marie și, din momentul în care apa începe să fiarbă, le sterilizăm timp de 25 de minute.
- După sterilizare, stingem focul și lăsăm borcanele în apă până se răcesc complet.
- A doua zi, scoatem borcanele din apă, le verificăm să nu curgă și le depozităm în cămară.
Savurați cu poftă! Poftă bună!