Sărutările Măicuțelor – fursecuri fragede cu nucă
Sărutările Măicuțelor: fursecuri fragede cu nucă, o rețetă plină de afecțiune și tradiție, unde delicatețea aluatului fraged se împletește perfect cu gustul intens de nucă, creând o experiență dulce și reconfortantă, ideală pentru momentele de bucurie, alături de cei dragi.
INGREDIENTE
- Aluat:
400 g făină
200 g unt cu 82% grăsime
6 g ălbenușuri
Un pic de sare
Un plic zahăr vanilat
2-3 linguri smântână grasă
Făină pentru blatul de lucru
- Umplutură:
6 albușuri
Puțină sare
200 g zahăr
400 g nucă măcinată
100 g stafide
O lingură cu vârf coajă rasă de portocală
- Pentru finalizat:
Zahăr pudră
MOD DE PREPARARE
- Aluat:
- Într-un bol încăpător, pune făina cernută, sarea, zahărul vanilat și untul rece tăiat cubulețe.
- Încorporează cu vârful degetelor untul în făină, până când obții un amestec lipicios.
- Adaugă smântâna și gălbenușurile și le incorporezi în aluat, fără a insista. Trebuie doar să aduni totul într-un aluat omogen, nu să frămânți.
- După ce ai adunat totul într-un aluat omogen, speli bine mâinile, le usuci, și împarți aluatul în bucățele egale.
- Modelezi bucățile în biluțe, le așezi pe un platou, le acoperi și le dai la frigider pentru o oră.
- Umplutură:
- Mixezi spumă albușurile cu puțină sare. Adaugi treptat, în ploaie, zahărul și mixezi până când nu se mai simt în compoziție granule.
- Pui nucă, stafidele și coaja rasă și omogenizezi totul amestecând ușor.
- După ce a trecut o oră, înfăinezi blatul de lucru și sucitorul, având mereu la îndemână făină în plus pentru a face asta și întinzi câte o foaie aproximativ rotundă pentru fiecare biluță de aluat, cât de subțire poți (aproximativ 14 cm).
- Pui câte o linguriță plină de umplutură, apoi aduni aluatul deasupra, ca într-o boceluță.
- Coacem la 180 de grade Celsius timp de 15-20 de minute până se rumenesc.
- Pudrăm cu zahăr pudră.