Sos aromat pentru iarnă – Sos picant pentru preparate din carne și pește
Ingrediente necesare:
- 1 kg ardei gras
- 1 kg roșii
- 200 g usturoi
- 200 g ardei iute
- 75 g zahăr
- 50 g sare
- 50 ml oțet 9%
Mod de preparare:
Pe rând, trecem prin mașina de tocat carne ardeiul gras roșiile, ardeiul iute și usturoiul. Transferăm legumele într-o cratiță mare, amestecăm și punem pe foc. Aducem amestecul până la punctul de fierbere, adăugăm sare, oțet, zahăr și fierbem sosul timp de 30 de minute, la foc mic.
Sterilizăm borcanele timp de 10 minute la 180 de grade și fierbem capacele timp de 6-7 minute.
Umplem borcanele cu sosul fierbinte, până la margini. Le închidem ermetic, le acoperim cu o pătură și le lăsăm să se răcească complet. Ulterior, le depozităm în cămară.
Savurați cu poftă! Poftă bună!