Tort catifea roșie (red velvet cake)
Tort Catifea Roșie (Red Velvet Cake): o delicatesă iconică, cunoscută pentru culoarea sa vibrantă și gustul bogat de ciocolată și vanilie, completată de o cremă de brânză fină și ușor acidulată, pentru o experiență culinară de neuitat, perfectă pentru ocazii speciale și sărbători.
INGREDIENTE
- Blat pentru 3 Foi:
3 ouă
200 g zahăr
un praf de sare
125 ml ulei floarea-soarelui
30 ml esență de vanilie
175 ml smântână grasă
colorant roșu (conform recomandărilor de pe cutie)
210 g făină
10 g cacao
1 plic praf de copt
7 ml oțet
- **Cremă:
250 g mascarpone
50 g zahăr
30 ml esență de vanilie
4 plicuri întăritor frișcă
700 ml smântână lichidă
MOD DE PREPARARE
- Blat pentru 3 Foi:
- Mixează într-un bol mare ouăle, zahărul și sarea. Adaugă uleiul și vanilia și mixează.
- Incorporați smântâna și colorantul, apoi mixează.
- Cerne făina și cacaoa peste compoziție și mixează până devine fină. Adaugă praful de copt stins cu oțet și amestecă.
- Coace 1/3 din compoziție în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 25 min. Repetă pentru celelalte foi și lasă la răcit.
- Cremă:
- Mixează mascarpone cu zahăr, vanilie și întăritor frișcă.
- Adaugă smântâna lichidă și mixează până se întărește.
- Rezervă 3-4 linguri de cremă pentru decor și lasă restul la frigider.
- Asamblare:
- Așază primul blat pe platou și întinde 1/3 din cremă. Repetă, panâ la ultimul strat.
- Lasă la frigider minim 4 ore sau peste noapte.
- Finisare:
- Decorează cu firimituri de blat (opțional), crema rezervată, bucăți de ciocolată albă și fructe de pădure sau alte fructe la alegere.