Tort cu mandarine sau portocale Charlotte Russe – fără coacere
Tort cu mandarine sau portocale Charlotte Russe fără coacere: un desert răcoritor și delicios, în care aromele proaspete și ușor acidulate ale mandarinelor sau portocalelor se îmbină cu o cremă fină, totul fără a necesita coacere, pentru o experiență dulce și ușor exotică, ideală pentru zilele călduroase sau pentru a încheia o masă într-un mod rafinat.
INGREDIENTE
- Cremă:
30 g gelatină + 100 ml suc de portocale
3 ouă mari
160 g zahăr
1 praf de sare
10 ml esență de vanilie (1 lingură)
coaja rasă de la 1 portocală
250 ml suc de portocale
500 ml smântână lichidă
2 plicuri întăritor frișcă
250 g segmente de mandarine/portocale (fără sâmburi și pieliță, scurse)
- Asamblare și Decor:
250 g pișcoturi
250 ml suc de portocale/mandarine
250 g segmente de mandarine/portocale (întregi, fără sâmburi sau pieliță, scurse)
- Optional Decor cu Frișcă:
2 g gelatină + 100 ml suc cald (încălzit dinainte)
100 ml smântână lichidă
1 plic întăritor frișcă
1 plic zahăr vanilinat
MOD DE PREPARARE
- Cremă de Bază:
- Hidratează gelatina în suc de portocale.
- Mixează ouăle, zahărul, sarea, vanilia, coaja de portocală și sucul. Gătește la baie de aburi până se încălzește.
- Lasă să se răcească până devine călduță, apoi adaugă gelatina hidratată.
- Lasă la răcit la temperatura camerei.
- Cremă Bavareză pentru Charlotte Russe:
- Bate smântâna cu întăritorul pentru frișcă.
- Încorporează crema de portocale răcită și segmentele de mandarine.
- Asamblare:
- Înmoaie rapid pișcoturile în suc și așază-le în formă. Toarnă crema și nivelează. Dacă e nevoie, pune la congelator 15 min.
- Decorează cu felii de mandarine.
- Glasare:
- Hidratează gelatina în suc, apoi topește în restul sucului. Aplică pe mandarinele de pe tort pentru luciu.
- Lasă la frigider 10 min și repetă de 2 ori. Lasă tortul la frigider cel puțin 2 ore sau peste noapte.
- Finisare:
- Decorează cu frișcă și ciocolată neagră rasă.