Tort Diplomat cu Fructe de Pădure și Frișcă Naturală
Tortul Diplomat cu fructe de pădure și frișcă naturală este o alegere excelentă pentru cei care apreciază deserturile nu doar pentru gustul lor excepțional, dar și pentru aspectul lor impresionant, promițând să aducă un strop de eleganță și rafinament oricărei mese.
INGREDIENTE
5 gălbenușuri
200 g zahăr
300 ml lapte dulce
30 g gelatină hidratată în 50 ml apă
800 ml frișcă naturală
500 g fructe de pădure congelate
300 g pișcoturi
200 ml compot
20 ml esență vanilie
- Decor:
300 ml frișcă bătută
300 g căpșuni proaspete
MOD DE PREPARARE
- Amestecăm gălbenușurile cu zahărul și laptele, apoi punem pe baie de aburi până se topește zahărul. Luăm de pe foc și adăugăm gelatina hidratată și vanilia.
- Mixăm frișca și adăugăm crema de gălbenușuri, apoi încorporăm fructele de pădure decongelate.
- Într-o tavă, așezăm pișcoturi de jur împrejur, insiropăm baza cu compot, și turnăm crema diplomat.
- Lăsăm tortul la rece și servim a doua zi, după ce am ornat cu frișcă bătută și căpșuni.