Tortul rapid Buturuga – Se prepară din 280g aluat foietaj, 250g cremă de brânză, 200g unt și…

Ingrediente necesare:

280 g aluat foietaj
1 cutie lapte condensat
25, g cremă de brânză
200 g unt
100 g ciocolată

Mod de preparare:

Din aluatul de foietaj întindem un blat dreptunghiular.

Tăiem aluatul în fășii de 1 cm lățime și 20-22 cm lungime.

Așezăm fășiile într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 10-13 minute, depinde de cuptor.

Lăsăm fâșiile coapte să se răcească.

Pentru cremă, mixăm crema de brânză cu laptele condensat și cu untul până la omogenizare.

La final, adăugăm și ciocolata rasă.

Tapetăm un tocător de lemn de 25*30 cm cu 2-3 straturi de folie alimentară.

Ungem folia cu cremă, așezăm o mică parte din fâșiile coapte peste cremă și le aplatizăm ușor.

Le ungem cu cremă, apoi așezăm încă un strat de fășii.

Procedăm la fel până se termină ingredientele.

Dintr-un capăt, apucăm folia și rulăm strâns.

Înfășurăm tortul în încă 2-3 straturi de folie și îl dăm la frigider peste noapte.

A doua zi, scoatem tortul din frigider, îndepărătm cu grijă foliile și îl transferăm pe un platou.

Decorăm după gust, cu migdale sau fructe de pădure, fulgi de ciocolată etc.

Să-l savurați cu poftă! Poftă bună!