Rețetă simplă, fără sterilizare, fără prăjire și fără ulei – Vinete pentru iarnă
Ingrediente necesare:
- 1 kg vinete
- 500 g ardei gras
- 500 g roșii
- 300 g morcovi
- 1 căpățână usturoi
- 1 lingură sare
- 1 lingură zahăr
- 270 g ketchup picant
- 5 cuișoare
- 30 ml oțet 9%
Mod de preparare:
Pregătim ingredientele: tăiem roșiile bucăți, vinetele cuburi mari, ardeiul gras pai scurt. Transferăm legumele într-o cratiță încăpătoare, adăugăm sare și morcov ras și amestecăm.
Acoperim cu capac și fierbem totul împreună timp de 30 de minute, la foc mic, amestecând continuu.
Adăugăm cuișoarele, zahărul, usturoiul pisat, ketchup și amestecăm bine. Adăugăm și oțetul, amestecăm și continuăm să fierbem, la foc mediu, timp de 20 de minute.
Umplem borcanele cu salată, le închidem ermetic, le întoarcem cu susul în jos, le acoperim cu o pătură și le lăsăm să se răcească lent și complet.
Ulterior, le depozităm la loc răcoros și ferit de razele soarelui.
Savurați cu poftă! Poftă bună!