Aluat universal, perfect atât pentru cornuri cât și pentru cozonac și alte produse dulci
Ingrediente necesare:
- 2 ouă
- 70 g unt
- 25 g drojdie proaspătă
- 1 linguriță sare
- 80 g zahăr
- 675 g făină
- 250 ml lapte cald
- 10 g vanilie
Mod de preparare:
Amestecăm un pic de lapte cald cu 2 lingurițe de zahăr și cu drojdia. Acoperim vasul cu un prosop și punem la loc cald pentru 15 minute aproximativ.
După 15 minute, adăugăm și restul ingredientelor în următoarea ordine: laptele rămas, ouăle, untul, sarea, zahărul rămas și vanilia.
Amestecăm bine și treptat încorporăm și făina, frământând un aluat ca de pâine, nelipicioasă. Acest aluat trebuie frământat bine, timp de aproximativ 10 minute.
Punem aluatul înapoi în vas, acoperim cu un prosop și punem la loc cald, la dospit, timp de 45 de minute aproximativ. Aluatul trebuie să-și dubleze volumul.