Ingrediente necesare:
- Ardei copți
- Frunze de țelină
- 1-2 fâșii hrean
- Sare, ulei
- Usturoi (opțional)
Mod de preparare:
- Alegem ardei cărnoși, sănătoși și fără lovituri sau pete. Îi coacem, îi curățăm și îi lăsăm la răcit.
- Zeama lăsată de ardei nu se aruncă: o folosim dacă punem ardeii la borcane.
- Umplem borcanele cu ardeii copți, adăugăm și zeama, hreanul, felii de usturoi, câteva frunze de țelină și un vârf de cuțit de sare.
- Completăm cu ulei și închidem ermetic borcanele cu capace.
- Punem la baza unei cratițe un prosop și așezăm borcanele deasupra. Turnăm și apă în cratiță, cât să ajungă până la capace și punem pe foc.
- Din momentul în care apa din cratiță dă în clocot, sterilizăm borcanele timp de 20 de minute.
- Oprim focul și le lăsăm să se răcească în cratiță, până a doua zi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!