Ardei grași pentru umplut – Ardei conservanți la borcan, pentru iarnă – Rețetă simplă și gustoasă
- Pentru această rețetă alegem ardei grași cât mai uniformi ca mărme, proaspeți. Scoatem cotoarele, nervurile și îi spălăm bine.
- Opărim ardeii în apă cu sare ( la 1 L de apă punem 1 linguriță de sare neiodată), timp de 3-4 minute, ca să se înmoaie un pic.
- Scoatem din apă și lăsăm ardeii la scurs, pe prosoape de hârtie.
- Punem ardeii unul în altul și alezăm în borcane. După gust, putem pune și câteva felii de hrean, după care completăm borcanele suc crud de roși. Punem deasupra câteva tulpini de țelină și închidem ermetic borcanele cu capace.
- Le sterilizăm timp de 30 de minute (din momentul în care apa dă în clocot, la bain-marie. Oprin focul și lăsăm borcanele să se răcească în apa în care au fiert până a doua zi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!