Rețetă foarte gustoasă și foarte rapidă, pregătim totul în vas yena – Aripioare de pui cu orez, la cuptor
Ingrediente necesare pentru aripi:
- 700 g aripi de pui
- 1-2 linguri condimente (amestec de piper, sare, usturoi granulat, piper)
- 2-3 linguri ulei
Ingrediente necesare pentru orez:
- 350 g orez
- 700 ml apă
- Jumătate lingură sare
- 1 morcov și 1 ceapă
- 4-5 căței usturoi
- 2 frunze dafin
Mod de preparare:
Spălăm aripile și le tăiem în două. Le amestecăm cu ulei și condimente după care acoperim vasul cu folie alimentară și lăsăm la marinat pentru minim 30 de minute.
Curățăm și dăm morcovii pe răzătoare. Curățăm și tocăm ceapa cubulețe. Prăjim ceapa în ulei, adăugăm morcovii, amestecăm și prăjim totul împreună timp de 1 minut. Clătim orezul sub jet de apă rece. Punem peste ceapă și morcovi, adăugăm condimentele și amestecăm bine.
Ungem cu ulei un vas yena și transferăm amestecul în el. Uniformizăm, adăugăm apă (1:2), punem aripile deasupra, căței întregi de usturoi și 2 foi de dafin.
Acoperim vasul cu capac sau folie și dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 1 oră. După o oră, îndepărtăm folia și mai lăsăm vasul la cuptor pentru încă 30 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!