Biscuiți de casă – Se topesc în gură, rețetă perfectă de toamnă, pas cu pas
Ingrediente:
- 200g unt
- 150g zahăr
- jumătate de linguriță de sare
- jumătate de linguriță de vanilie
- 2 ouă medii
- 410g făină
- o lingură de praf de copt
Opțional: 4 linguri de gem (diverse sortimente) și nuci (aici am folosit migdale)
Temperatură și timp de coacere: 180 grade Celsius, 20 de minute
Mod de preparare:
Peste unt adăugăm sarea, esența de vanilie și zahărul. Mixăm ușor cu o spatulă… Când amestecul devine pufos, mixăm timp de 3 minute cu mixerul…
Adaugăm ouăle bătute, puțină făină și mixăm timp de un minut. Schimbăm brațele mixerului cu cele spiralate. Adăugam restul de făină și praful de copt. Mixăm din nou.
Când aluatul este omogen, începem să îl frământăm la mână. Facem asta până când aluatul devine moale și se rupe ușor.
Lăsăm aluatul la odihnit în folie alimentară timp de 30 de minute.
Întindem aluatul și îl împărțim în două bucăți egale. Pe una o glazurăm cu gemurile pregătite. Cu cealaltă vom acoperi bucata glazurată.
Tăiem aluatul (de preferat cu un cuțit rulant) în bucăți egale. Tapetăm aluatul cu ou și decorăm cu fulgi de migdale. Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
După 20 de minute biscuiții sunt gata… Adăugăm și zahăr pudră…
Foarte delicioși și foarte moi! Să îi savurați cu drag!