Nu se lasă după coacere, este pufos și aromat – Blat pufos, perfect pentru orice tort
Ingrediente necesare:
- 5 ouă mărimea M
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 cană zahăr
- 1 cană făină
- 1-2 linguri amidon de porumb
Mod de preparare:
Mixăm ouăle împreună cu zahărul tos și cel vanilat, la viteză mare timp de 10 minute.
Punem o lingură de amidon într-un pahar după care îl umplem cu făină. Turnăm amestecul în compoziția de ouă și mixăm la viteză mică. Transferăm aluatul omogen într-o tavă rotundă cu margini detașabile, tapetată cu hârtie de copt.
Uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 40-45 minute aproximativ. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte, așa că verificăm cu o scobitoare dacă blatul este gata.
Savurați cu poftă! Poftă bună!