Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Cartofi crocanți cu pesmet și parmezan – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de.
Ingrediente necesare:
- 1 kg cartofi
- Sare
- 50 g parmezan
- 50 g pesmet
- 1 cățel de usturoi
- Sare, oregano, boia afumată
- 20 ml ulei de măsline
Ingrediente necesare pentru sos:
- Pătrunjel
- 120 ml iaurt
- 2 linguri brânză de vaci
- Sare, piper
- 1 cățel de usturoi
- Ulei de măsline
Mod de preparare:
Tăiem cartofii în felii, punem sare peste ei, îi acoperim cu apă fierbinte și îi lăsăm deoparte pentru 20 minute.
Amestecăm parmezanul cu pesmetul, usturoiul ras, sare, oregano și boia.
Transferăm cartofii pe șervețele absorbate după care îi punem într-un bol. Adăugăm uleiul de măsline și amestecăm.
Punem și amestecul de pesmet, amestecăm și transferăm cartofii pe o tavă (într-un singur strat).
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru 35-40 minute.
Pentru sos, amestecăm iaurtul cu brânza, sare, piper, pătrunjelul tocat mărunt și usturoiul ras. Adăugăm și un pic de ulei de măsline.
Savurați cu poftă! Poftă bună!