Rețetă ilustrată, foarte gustoasă și foarte rapidă – Cartofi cu șuncă, cașcaval ras și usturoi (la cuptor)
Ingrediente necesare:
- 500 g cartofi
- 1 ou
- 4 linguri cașcaval ras (mărunt)
- 100 g cubulețe salam, șuncă, kaizer etc.
- 100 g mozzarella rasă
- Sare după gust
- 2 căței usturoi
- Ceapă verde/ pătrunjel
- Busuioc
- Un pic de ulei
Mod de preparare:
Pregătim ingredientele…
Curățăm și tăiem cartofii cubulețe; îi fierbem în apă cu sare până se înmoaie. Scurgem apa și-i zdrobim ca pentru piure. Lăsăm să se răcească.
Tăiem șunca în cubulețe, dăm cașcavalul prin răzătoare și tocăm mărunt ceapa verde/ pătrunjelul.
Peste cartofi adăugăm salamul, usturoiul pisat, cașcavalul, oul, verdeața și busuiocul și, cu mâna unsă cu ulei, amestecăm bine și formăm chiftele.
Punem chiftelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, ungem cu ulei și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, timp de 30 de minute sau până se rumenesc frumos.
Savurați cu poftă! Poftă bună!