Cartofi umpluți cu carne tocată – Se prepară din 15 cartofi, 250g carne tocată, 1 ceapă, 50g unt și…
Ingrediente necesare:
- 15 cartofi mici
- 250 g carne tocată
- 1 ceapă
- 50 g smântână
- 50 g unt
- Sare, piper, boia
Mod de preparare:
Curățăm cartofii și-i scobim în mijloc. Avem grijă să nu deteriorăm peretele cartofului. Îi fierbem în apă cu sare timp de 8-10 minute.
Amestecăm carnea cu ceapa curățată și tăiată cubulețe. Condimentăm după gust și amestecăm din nou. Umplem cartofii cu umplutura și-i punem într-o tavă mai adâncă.
Într-un bol, amestecăm smântâna cu un pic de sare, cu untul topit și cu un pic de apă după care turnăm totul în tavă, peste cartofi. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 30 de minute aproximativ.
Savurați cu poftă! Poftă bună!