Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Cașcaval de casă gata în 10 minute, din 3 ingrediente – Aveți nevoie de 200g smântână, 1 litru de lapte și 3 ouă
Ingrediente:
- 200g smântână
- 1 litru lapte (3,3% grăsime)
- 3 ouă
- 1 linguriță sare
Greutate finală: 420 grame
Mod de preparare:
Punem laptele la fiert împreună cu sarea, la foc mic… Cu cât va fi mai gras laptele, cu atât va fi mai gustoasă brânza…
Batem bine ouăle într-un bol… Adăugăm smântâna și amestecăm bine… O adăugăm peste lapte treptat, amestecând…
Când vedem că grăsimea se separă, strecurăm bine astfel încât să rămână doar conținutul gros…
Punem conținutul mai gros într-un material de tifon și strângem bine ca să eliminăm restul de conținut lichid…
Într-un castron, așezăm un recipient de plastic, în care punem tifonul… Deasupra, adăugăm o greutate (în acest caz, o conservă plină)…
Lăsăm cașcavalul la presat la rece, peste noapte…
A doua zi dimineață e gata de servit! Să aveți poftă!