Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Pogăcele de casă – Rețetă simplă și ușoară – Rețetă de colecție, din bucătaria turcească
Ingrediente:
- 200 ml lapte
- 85 ml apă caldă
- 25g drojdie
- 25g zahăr
- 500g făină
- 150g unt
- 150g smântână groasă (iaurt turcesc)
- 1 ou
- 7-12g sare
Opțional:
- 1 gălbenuș
- 5g smântână groasă (iaurt turcesc)
- 1 linguriță – susan (chimen negru)
Temperatură de coacere: 190 grade Celsius
Timp de coacere: 25 minute
Mod de preparare:
În apă călduță, amestecăm zahărul și drojdia, până când acestea se dizolvă integral… Adăugăm apoi 10 grame de făină și omogenizăm bine…
Punem făina într-un bol și adăugăm 20 grame de zahăr și 12 grame de sare. Amestecăm bine și adăugăm și untul… Amestecăm cu mâinile, până obținem textura unui aluat fraged…
Mixăm separat oul cu 150 ml de iaurt turcesc. Adăugăm peste aluat, împreună cu amestecul de drojdie. Amestecă din nou cu mâinile… După 2 minute de frământat, lăsăm aluatul la odihnit (acoperit cu folie alimentară).
Împărțim aluatul în bucăți egale. Le așezăm în tavă, lăsând suficient spațiu între ele…
Mixăm un gălbenuș cu puțin iaurt. Presăm ușor cu palma bucățile de aluat și tapetăm cu mixul de gălbenuș. Dacă doriți, puteți adăuga și semințe de susan… Dăm la cuptor timp de 25 minute, la 190 grade Celsius.
Pogăcele de casă moi și pufoase, ușor crocante la exterior – O bunătate!
Să le savurați cu poftă!