Cea mai gustoasă salată de dovlecei – Se prepară din 3 dovlecei mari, 250 ml ulei, 140g iaurt gras, 3 căței de usturoi și…
Ingrediente necesare:
- 3 dovlecei mari
- 250 ml ulei
- 140 g iaurt gras
- 3 căței usturoi
- Apă pentru fiert
- 1 gălbenuș
- 2 linguri muștar
- Sare după gust
Mod de preparare:
Curățăm dovleceii de coajă și de semințe după care îi dăm prin răzătoarea mare. Într-o oală încăpătoare punem apă cu sare pe foc.
Când începe apa să fiarbă, punem dovleceii rași și-i fierbem la foc mediu, până sunt fierți. Îi transferăm într-o strecurătoare și-i punem sub jet de apă rece. Îi lăsăm să se scurgă de apă.
Pregătim maioneza din gălbenuș, muștar și ulei. Curățăm și pisăm usturoiul.
Într-un bol, amestecăm dovlecelul bine scurs cu maioneza, iaurtul, usturoiul pisat și condimentele. Punem la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!