Pentru a pregăti această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare
500 g unt
2 l lapte
400 g zahăr
6 gălbenușuri de ou
400 g griș
2 cutii de piersici
4 linguri gelatină
300 g biscuiți
2 linguri cacao
dulceață
Mod de preparare:
1. Într-un vas, adăugăm grișul și laptele. Punem amestecul la fiert la foc mic și amestecăm până obținem un terci omogen.
2. Într-un bol separat, batem untul cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, gălbenușurile și amestecăm până la omogenizare.
3. Adăugăm compoziția de griș și amestecăm bine. Împărțim crema obținută în 2 părți egale.
4. Într-o parte, adăugăm pudra de cacao. Într-o tavă de copt, adăugăm uniform un strat de biscuiți. Pe deasupra, adăugăm crema de cacao iar la final crema albă. Punem prăjitura la frigider.
5. Într-un bol separat, scurgem piersicile de suc, cu ajutorul unei site. Siropul îl amestecăm cu gelatină iar bucățelele de fructe le mărunțim cu ajutorul unui blender.
6. Punem siropul cu gelatină la fiert. Amestecăm până la omogenizare, pe urmă turnăm compoziția obținută peste piureul de piersici.
7. Scoatem tortul din figider. Pe deasupra, turnăm uniform jeleul de piersică. Punem tortul la frigider pentru solidificare.
La final, decorăm cu kiwi.
Savurați cu drag – Poftă bună!