Rețetă cu imagini, pas cu pas – Cel mai gustos piept de pui la cuptor?
Ingrediente:
Pentru pieptul de pui
- 3 bucăți file de pui
- sare
- piper negru
- ulei vegetal
Temperatură și timp de coacere: 200 grade Celsius, 25 minute…
Pentru mixul de brânză:
- 150g brânză (maturată)
- 100g brânză de vaci
- mărar, coriandru, ceapă verde
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 ou
- sare
- piper negru
Pentru cartofi:
- 3 cartofi
- 30g parmezan
- ierburi italiene
- paprika
- ulei de măsline
Temperatură și timp de coacere: 200 grade Celsius, 60 minute
Mod de preparare:
Pregătim pieptul de pui… Batem cu ciocanul de bucătărie… Marinăm carnea (cu sare, piper și ulei vegetal) și o așezăm în straturi, într-un bol. Lăsăm la marinat pentru 30 minute…
Tăiem cartofii rondele și îi punem pe țepușe (bețe pentru frigărui)… Facem un amestec de parmezan, ierburi mediteraneene, paprika… Tapetăm bine cartofii cu ulei, apoi adăugăm peste mixul de parmezan…
Așezăm cartofii peste un vas yena și îi lăsăm la copt pentru 60 minute, la 200 grade Celsius…
Într-un bol separat, amestecăm brânza maturată rasă, brânza de vaci, verdețurile tocate mărunt, 1 ou, sare și piper.
Acest amestec il punem deasupra feliilor de piept de pui. Dăm tava la cuptor, la 200 grade Celsius, timp de 25 minute…
Asta-i tot… Savurați cu poftă! Poftă bună!