Chec delicios, gata în doar 30 minute – Cel mai îndrăgit desert al românilor
Ingrediente necesare:
- 300 g făină
- 150 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 plic praf de copt
- 4 ouă
- 200 ml lapte
- 100 ml ulei
- Esență de vanilie sau rom, după gust
- 2 linguri pudră de cacao
Mod de preparare:
Într-un bol, amestecăm bine toate ingredientele uscate. Încorporăm ouăle, esențele, laptele și uleiul după care împărțim compoziția în 2 părți. Amestecăm o parte cu pudra de cacao.
Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă de chec.
Turnăm în ea jumătate din compoziția simplă peste care turnăm jumătate din cea cu cacao. Turnăm și compoziția albă rămasă și cea cu cacao.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 25 de minute, aproximativ.
Savurați cu poftă! Poftă bună!