Cel mai moale blat pentru tort – Se prepară ușor, din 250g făină, 3 ouă, 100 ml ulei, 150g zahăr și…
Ingrediente necesare:
- 100 ml ulei
- 3 ouă
- 125 ml lapte
- 150 g zahăr
- Jumătate plic praf de copt
- 250 g făină
- 1 plic zahăr vanilat
- Esență de vanilie – opțional
Mod de preparare:
Punem ouăle într-un castron adânc. Le mixăm, adăugând și zahărul tos și cel vanilat în ploaie. Mixăm la viteză mare pentru câteva minute după care turnăm și laptele, uleiul și omogenizăm.
La final încorporăm și făina cernută și amestecată cu praful de copt.
Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 30 de minute.
După ce este gata, lăsăm blatul să se răcească în tavă.
Blatul se poate tăia și se poate umple cu crema preferată.
Savurați cu poftă! Poftă bună!