Chec ciocolătos
Chec ciocolătos: un desert clasic, cu aroma intensă de ciocolată și textura sa pufoasă și umedă, perfect pentru a satisface pofta de dulce și a însoți o ceașcă de cafea sau ceai într-un mod delicios.
INGREDIENTE
250 g unt la temperatura camerei plus pentru uns tăvile
330 g zahăr tos
2 fiole de esenta rom
Un praf de sare
Coaja de portocala rasa
4 ouă medii la temperatura camerei
250 g făină albă
65 g cacao de bună calitate
1 linguriță praf de copt
1 linguriță bicarbonat de sodiu
250 g smântână la temperatura camerei
120 ml apă fierbinte
50 g fulgi de migdale copți
- Pentru ganache de ciocolată:
180 g smântână dulce cu minim 32% grăsime
200 g ciocolată cu 70% conținut de cacao
MOD DE PREPARARE
- Pentru blatul de ciocolată:
- Mixăm albușurile cu un praf de sare și 165g de zahăr tos, apoi lăsăm deoparte.
- Mixăm untul cu zahărul, gălbenușurile, smântâna, praful de copt, bicarbonatul, făina și cacaoa. Apoi adăugăm apa clocotită și aromele.
- La final, adăugăm albușurile bătute, amestecând ușor până se încorporează.
- Turnăm compoziția într-o tavă de chec și coacem timp de 45-50 de minute la 150 de grade Celsius.
- Pentru glazură:
- Topim ciocolata cu frisca și turnăm peste chec.
- Ornăm cu fulgi de migdale și lăsăm să se răcească