Chec cu banane (keto)
Acest chec cu banane și unt de arahide este o delicioasă combinație de arome, perfect pentru un mic dejun energizant sau o gustare sănătoasă. Textura sa umedă și gustul bogat îl fac ideal pentru a fi savurat alături de o cafea sau ceai. Decorat cu felii de banană caramelizate la suprafață, acest desert este atât aspectuos, cât și nutritiv.
INGREDIENTE
4 banane coapte
3 ouă
80 gr unt de arahide
1 lg ulei de cocos
2 lgț esență de vanilie
100 gr făină de migdale (care crește singură*)
* dacă nu găsiți făină care crește singură, adăugați 1/2 lgț de praf de copt
MOD DE PREPARARE
- Preîncălziți cuptorul la 160 grade Celsius.
- Puneți 3 banane în blender și amestecați până obțineți un lichid omogen. Dacă nu aveți un blender, zdrobiți-le cu furculița până obțineți o consistență similară.
- Adăugați restul ingredientelor umede în blender și mixați-le până la omogenizare: mai întâi bananele, apoi untul de arahide, uleiul de cocos și la final ouăle. Adăugați făina și amestecați bine.
- Ungeți o tavă de chec cu spray non-stick sau ulei de cocos și tapetați-o cu hârtie de copt. Am folosit o tavă de 30 x 11 cm. Turnați compoziția în tava pregătită. Tăiați ultima banană pe lungime în două bucăți și așezați-le deasupra compoziției.
- Coaceți timp de 45 de minute sau până când devine aurie și trece testul scobitorii. După coacere, lăsați checul să se răcească câteva minute înainte de a-l scoate din tavă.