Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Chec fraged și aromat (cu mac și cireșe) – Chec de casă moale și pufos – Se prepară din 4 ouă, 270g făină, 200g unt,120g zahăr și…
Ingrediente necesare pentru o tavă de 25*11*7 cm:
- 270 g făină
- 200 g unt la temperatura camerei
- 120 g zahăr
- 4 ouă
- 4 linguri semințe de mac
- 30 ml suc de portocale
- Coaja rasă de la 1 portocală
- 10 g praf de copt
- Un sfert linguriță sare
- 150 g cireșe proaspete sau congelate, fără sâmburi
- 1 lingură zahăr pudră
Mod de preparare:
Punem macul într-un bol, turnăm apă clocotită deasupra și lăsăm deoparte. Ulterior, scurgem apa și măcinăm macul cu ajutorul unui blender.
Punem untul și zahărul într-un bol și mixăm spumă. Pe rând, încorporăm și ouăle, mixând continuu. Adăugăm și zeama și coaja de portocale, sarea și mixăm. La final încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt, folosind o spatulă. Transferăm o treime din aluat într-un alt bol și îl amestecăm cu macul.
Transferăm aluatul simplu în tava tapetată cu hârtie de copt și facem o adâncitură la mijloc. Turnăm aluatul cu mac în adâncitură după care pe întreaga suprafața aluatului simplu. Punem deasupra cireșele și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40-50 minute.
Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte, checul este gata atunci când trece testul cu scobitoarea. După ce checul se răcorește, o putem pudra cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!