Chec cu brânză dulce și stafide – Chec pufos și savuros –
Ingrediente necesare:
- 130 g brânză de vaci
- 1 ou mare
- 150 g făină
- 100 g zahăr
- 80 g unt moale
- 8 g praf de copt
- 1 praf de sare
- Esență de vanilie
- 80 g stafide sau fructe uscate – opțional
Mod de preparare:
Mixăm untul împreună cu zahărul timp de aproximativ 5 minute după care încorporăm și brânza, oul și omogenizăm.
Separat, amestecăm făina cu sarea, praful de copt și vanilia după care cernem totul în aluat și mixăm până la omogenizare.
Opțional, putem adăuga și stafide.
Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă de chec după care transferăm aluatul în ea.
Coacem checul timp de 30-40 minute, la cuptorul preîncălzit la 170 de grade.
Savurați cu poftă! Poftă bună!