Cheesecake cu nutella și alune de pădure fără coacere
Cheesecake cu Nutella și alune de pădure fără coacere: un desert decadent și simplu de preparat, în care cremozitatea Nutellei se îmbină cu crocanța alunelor, fără a necesita coacere, oferind o explozie de arome și texturi în fiecare îmbucătură. Perfect pentru a răsfăța papilele gustative într-o manieră delicioasă și ușor de pregătit.
INGREDIENTE
- Glazură Ciocolată Albă:
65 ml smântână lichidă
125 g ciocolată albă
- Topping Alune:
40 g cremă de alune / pastă tartinabilă de alune
- Cremă Alune:
500 g mascarpone
16 g întăritor frișcă
20 g zahăr
1 plic zahăr vanilinat
250 g cremă de alune
350 ml smântână lichidă
- Decor:
alune de pădure
- Asamblare:
300 g biscuiți de ceai
150 ml lapte
MOD DE PREPARARE
- Glazură Ciocolată Albă:
- Într-o tigaie, la foc mic, adaugă ciocolata albă și smântâna lichidă.
- Amestecă până se topește ciocolata, ia de pe foc și lasă la răcit.
- Topping Alune:
- Într-o tigaie la foc mic, încălzește pasta de alune, amestecând în continuu. Lasă la răcit.
- Cremă Alune:
- Într-un bol mare, adaugă mascarpone, întăritorul pentru frișcă, zahărul, zahărul vanilinat și crema de alune.
- Mixează până devine cremoasă.
- Adaugă smântâna lichidă și mixează până se întărește. Lasă deoparte.
- Asamblare:
- Într-o tavă de 20×30 cm, așază un strat de biscuiți înmuiati în lapte. Întinde 1/3 din crema de alune pe toată suprafața tăvii, peste biscuiți. Așază încă un strat de biscuiți înmuiati în lapte, peste crema de alune.
- Repetă straturile până se termină crema.
- Întinde și nivelează glazura de ciocolată albă rece peste crema de alune.
- Adaugă câte puțin din topping-ul de alune peste glazură, pe toată suprafața.
- Formează modelul de marmură trecând cu o scobitoare prin toppingul de alune.
- Lasă la frigider peste noapte. Decorează cu alune tocate.