Cheesecake japonez
Cheesecake japonez: o reinterpretare ușoară și aerată a clasicului cheesecake, cu un gust delicat de brânză și textură pufoasă, ce îl face ușor de savurat și perfect pentru cei care adoră deserturile rafinate cu un twist japonez.
INGREDIENTE
160 g brânză Philadelphia
40 g unt gras
50 ml lapte
40 g făină 000 + 10 g amidon
puțină sare
5 ouă
80 g zahăr
extract de vanilie
MOD DE PREPARARE
- Într-un vas, se pun brânza, untul și laptele, apoi se încălzesc în cuptorul cu microunde timp de 2-3 minute, suficient pentru a încălzi compoziția. Se omogenizează compoziția și se adaugă făina și sarea.
- Apoi, se separă ouăle și se adaugă gălbenușurile în compoziție, amestecând bine cu un tel.
- Se începe să se bată albușurile și când apar primele spume, se adaugă zahărul, mixând până se obține o bezea lucioasă și solidă.
- Se incorporă treptat 2-3 linguri de bezea în compoziția cu brânză, apoi se toarnă întreaga compoziție lichidă peste bezea și se amestecă cu mișcări de răsturnare pentru a nu o dezumfla.
- Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se scutură ușor pentru a elimina bulele de aer.
- Se pune tava într-o altă tava mai mare și se adaugă apă fierbinte pentru a asigura o coacere uniformă (asigurându-se că tava este bine sigilată și că apa nu pătrunde în tava cu cheesecake).
- Cheesecake-ul se coace timp de 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 150°C. Apoi, se deschide ușa cuptorului pentru 1 minut și se reduce temperatura la 120°C. Se închide cuptorul și se lasă timp de 60-70 de minute, întorcând tava la jumătatea timpului de coacere.
- După ce s-a copt și s-a răcit, cheesecake-ul se pudrează cu zahăr și se decorează cu fructe de pădure.