Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Chifle de casă din aluat pe bază de lapte – Chifle gustoase și savuroase
Ingrediente:
- 1 cană lapte
- 250g făină de grâu
- 1 linguriță drojdie
- 1/2 lingură zahăr
- 30g unt
- 1 ou
- 1 linguriță praf de copt
- sare, ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Punem laptele la încălzit. Ajungem cu el la o temperatură de aproximativ 40 grade Celsius. Transferăm acum 150 mililitri de lapte într-un bol și adăugăm o lingură de drojdie uscată și o lingură de zahăr. Amestecăm constant… Lăsăm să acționeze separat, deoparte, aproximativ 10 minute…
Batem oul și îl punem peste amestecul pregătit anterior. Adăugăm apoi untul topit, restul laptelui și strecurăm făina. Mixăm bine, cu o spatulă, și adăugăm puțină sare… Acoperim amestecul și îl lăsăm la odihnit într-un loc călduț, pentru 1 oră și 30 minute…
Trebuie ca aluatul să își dubleaze volumul. Adăugăm peste el praful de copt (dizolvat în puțină apă). Amestecăm 2-3 minute cu o spatulă, din exterior spre interior…
Încingem tigaia, o tapetăm cu ulei și cu puțină făină de porumb. Folosim un polonic de aproximativ 60 ml pentru a adăuga aluatul în tigaie…
Înainte să le întoarcem, le ungem cu ulei și le pudrăm cu făină de porumb. După ce sunt gata, le mai dăm la cuptor pentru 7 minute, la 180 grade Celsius…
Sunt gata de servire! Le putem tăia în două și umple cu miere, gem etc. … Poftă bună!