Rețetă rapidă și delicioasă – Chiftele din cartofi – Aveți nevoie de 1 kg cartofi, 2 ouă, 100g cașcaval și…
Ingrediente necesare:
- 1 kg cartofi
- 30 g pătrunjel
- 50 g unt
- 100 g cașcaval
- 2 ouă
- 10 cârnați/ crenvurști mai groși
- 300 ml ulei
- Pesmet
- Sare, piper
Mod de preparare:
Curățăm cartofii, îi tăiem și-i fierbem în apă cu sare. După ce au fier, îi pasăm la pentru piure, adăugăm untul și amestecăm. Condimentăm după gust, punem și pătrunjelul tocat și amestecăm din nou.
La final încorporăm și cașcavalul ras.
Separat, mixăm ouăle. Într-un alt vas punem pesmetul. Formăm chiftelele punând și câte un cârnat în mijloc.
Le trecem prin ou și prin pesmet și le prăjim în ulei fierbinte până se rumenesc frumos pe toate părțile.
Le scoatem pe prosoape de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.
Servim cu sosul preferat.
Savurați cu poftă! Poftă bună!