Ingrediente necesare:
- 500 g carne tocată ( amestec porc și vită )
- 2 ouă
- 4 felii pâine prăjită
- 100 ml lapte
- 50 g făină
- 50 g pesmet
- 1 cățel usturoi
- 2 fire pătrunjel
- Sare și piper după gust
Ingrediente necesare pentru sos:
- 3 cepe mici
- 1 cutie bere
- Ulei
Mod de preparare:
Într-un castron, fărâmițăm feliile de pâine, turnăm și laptele și amestecăm. Într-un alt castron, amestecăm carnea tocată cu ouăle bătute, sarea, condimente, usturoiul pisat și pătrunjelul tocat mărunt până la omogenizare.
Scoatem excesul de lapte din pâine, adăugăm pâinea peste compoziția de carne și amestecăm iar foarte bine.
La final, încorporăm și pesmetul.
Punem făina într-un alt castron. Formăm chiftelele și le dăm prin făină.
Le prăjim în ulei încins până se rumenesc frumos pe ambele părți. Le scoatem pe prosoape de hârtie.
Tocăm ceapa mărunt și prăjim într-o tigaie cu ulei încins, după care adăugăm și berea. Amestecăm, după care transferăm chiftelele în tigaie, peste ceapă, și gătim timp de 10-15 minute. Condimentăm după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!